Oriëntatie

Bij een eerste (telefonische) kennismaking hebben we elkaar gevonden, waarbij ik een mogelijke coach word voor jullie kind. Telefonisch kunnen we het hebben over waar jullie tegenaan lopen. Als jullie verder willen maken we een afspraak voor een intakegesprek.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek vraag ik jullie het hemd van jullie lijf. Ik wil namelijk een zo goed mogelijk beeld hebben van wat er speelt en waar jullie tegenaan lopen. Uit alle antwoorden ontstaat een hulpvraag, je diepste wens voor je kind. Want je wil bijvoorbeeld graag dat hij weer echt blij is, of meer rust ervaart, of meer in balans is, noem maar op. Misschien kan ik ook al wel even kennis maken met jullie kind. Aan het eind van de intake, kan ik een indicatie geven over het verdere verloop van het traject. Het intakegesprek is overigens gratis.

De eigenlijke coachsessies

En dan komen jullie naar mijn gezellige werkruimte in ons huis. Met wat te drinken en iets lekkers gaan we beginnen. Soms blijven de ouder(s) erbij en soms niet. Dat zien we wel. We maken kennis met elkaar en meestal starten we met een spel. In een ongedwongen sfeer en op een speelse manier gaan we in de coachsessies eigenlijk alleen maar leuke dingen doen! We gaan tekenen, knutselen, schilderen, visualiseren, praten, een schateiland inrichten, vanalles eigenlijk…. Ik kijk per kind en per situatie wat het beste bij hem past. En dan komt jullie kind er achter dat het de kracht heeft om rustiger te zijn. Of meer in balans te raken. Of zijn boosheid in goede banen te leiden. Sommige situaties beter aan te kunnen…

Evaluatie

Samen met jullie kind laat ik weten wat we gedaan hebben. Uiteindelijk bepaalt jullie kind zelf wat hij wel of niet wil vertellen.

Gecertificeerd kindercoach bij Sonnevelt opleidingen

Schateiland Expeditie

Pony Power voor Kids

Act4Kids