Pony Power voor Kids

Heeft uw kind moeite met het maken van vriendjes?
Voelt uw kind zich buitengesloten?
Vindt uw kind het moeilijk om voor zichzelf op te komen?
Gaat uw kind niet graag naar school?
Vindt uw kind het moeilijk om zijn grenzen aan te geven?

Dan is de cursus Pony Power voor Kids een aanrader!

Pony Power voor Kids is een cursusprogramma waarbij de sociale vaardigheden en
persoonlijke groei van kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar op spelende wijze worden
ontwikkeld.

Gecertificeerd kindercoach bij Pony Power voor Kids

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en een terugkom-middag. In elke bijeenkomst staat een thema centraal, bijvoorbeeld sociale omgangsvormen, lichaamstaal en het samenwerken. Samen met de pony’s worden de oefeningen uitgevoerd. De oefeningen worden nabesproken, waarbij de koppeling wordt gemaakt naar situaties in het dagelijks leven. De inzet van pony’s is waardevol. Uit onderzoeken is gebleken dat de omgang met dieren een vertrouwd en veilig gevoel geven. Pony’s oordelen niet; kinderen kunnen helemaal zichzelf zijn. De oefeningen met de pony’s zijn vanaf de grond. Er wordt niet op de pony’s gereden.

Er is veel beweging in deze cursus. Letterlijk omdat de kinderen zichzelf en de pony’s in beweging zetten, maar ook van binnen gebeurt er vanalles! Door in beweging te komen worden er tegelijkertijd gevoelens, zintuigen en denkprocessen in beweging gebracht. Kinderen worden daardoor meer bewust van hun zijn, hun eigen handelen en hun eigen plek in het geheel.

De kinderen krijgen bij deelname aan de cursus een persoonlijk werkboek. In dit werkboek staan ook de thema’s beschreven waar we mee bezig zijn tijdens de cursus. Een klein gedeelte daarvan doen we samen, maar het boek is vooral bedoeld als brug naar de thuissituatie van het kind. Samen met een familielid werkt het kind in het boek. Doordat het gezin ook deelnemer wordt van de lesstof, zal het geleerde nog meer betekenis krijgen. De kracht van de cursus zit hem voor een deel in de driehoek kind-coach-ouders. Het blijft niet bij de twee uurtjes Pony Power per week. Het leeft door in andere situaties thuis, op school, bij de sportclub…

Even kort:

  • 5 lessen met elk een eigen thema
  • een uniek eigen Pony Power werkboek
  • een diploma-uitreiking
  • de terugkommiddag na ongeveer 6 weken
  • begeleiding door twee ervaren en goed opgeleide coaches

 

Ongeveer twee keer per jaar vindt een informatiemiddag plaats. Deze data worden via sociale media kanalen bekend gemaakt. Bent u geïnteresseerd in deze informatiemiddagen of wilt u uw kind aanmelden voor Pony Power voor Kids? Klik dan op de onderstaande button.