Act4Kids

Heel veel mensen – jong en oud – komen onderweg in hun leven Gedoe tegen. Als er bij jou soms of vaak ook Gedoe is en je hebt daarbij een uil die jou zo hard probeert te beschermen dat je je hart niet meer kunt horen, dan is het misschien wel logisch dat je daar hulp voor krijgt.

Bij de ACT4kids therapeut leer je bij Gedoe op het kruispunt vanuit de boom te kijken, naar je hart te luisteren en te ontdekken wat jouw uil er allemaal van zegt (welk gevoel hij je geeft, hoe hij eruit ziet, de woorden die hij gebruikt). Zo leer je dat wat er om jou heen en binnen in jou zit beter kennen en kun je zelf een beslissing maken: volg ik mijn uil of mijn hart?

Als je je hart wilt leren volgen, dan leer je bij de ACT4kids therapeut hoe je jouw kat en de olifant kunt leren kennen en kunt inzetten als het lastig is, óók als jouw uil je blijft waarschuwen. Uilen vinden het niet altijd even fijn wanneer ze zo ontdekt worden, maar harten des te meer. Meestal vinden mensen het fijn om zelf weer controle te krijgen over wat ze gaan doen en niet langer hun uil de baas te laten zijn.

Je doet dit op jouw eigen manier en jouw eigen tempo. Je doet niets wat je niet wilt doen en dat wat je wel wilt doen, doe je omdat jij het graag wil. Je leert in de begeleiding hoe je alles helemaal zelf kunt gaan doen. Je leert geen trucje aan, maar kijkt samen met je therapeut hoe je ACT4kids kunt gebruiken in jouw eigen leven.

Hoe vaak en hoeveel keer je naar de ACT4kids therapeut gaat, is voor iedereen verschillend. Soms zijn uilen heel hardnekkig en vinden ze het maar moeilijk te verwerken dat er wat minder naar hun geluisterd wordt. Dan geven we ze die tijd! De therapie kan ook heel verschillend zijn: we kunnen tijdens de therapie tekenen, zingen, knutselen, huilen, bouwen, dansen, schilderen, lachen, praten, acteren, schreeuwen, naar buiten of alles door elkaar heen. En je krijgt altijd iets mee naar huis, zodat je thuis, op school of waar dan ook kunt oefenen met je kat, uil, olifant, boom en hart – zo kun je nóg sneller weer helemaal zonder de hulp zelf onderweg!

Wil je meer weten over de Act4kids methode? Stuur me een bericht en ik neem contact met je op.